Tom gontier

Om Tom Gontier

Tom Gontier ble født i Mortsel nær Antwerpen, Belgia, i 1992. Han interesserte seg for musikk fra tidlig alder, og etter fullført musikklinje på videregående skole, bestemte han seg for å begynne på musikkonservatorie. Tom har en bachelor- og mastergrad i musikk fra LUCA school of arts i Leuven og konservatoriet i Antwerpen. I tillegg tok han et kurs i barokktrompet og historiske trompeter, han har fullført lærerutdanning og har studert musikkteori (kontrapunkt og fuge).

I løpet av de siste årene har Tom jobbet som frilanstrompetist i bland annet Belgias nationalorkester, filharmonien i Antwerpen, ved den flamske operaen og filharmonien i Brussel. Dessuten har han vært aktiv i ulike orkester som spiller på historiske instrumenter: Le Concert Olympique, Collegium Vocale Gent, The Antwerp Baroque Orchestra og L’Orchestre des Champs-Elysées i Paris.

Siden august 2016 har Tom bodd i Ålesund og jobber som frilans trompetist, dirigent og komponist. Han har spilt i flere prosjekter, samt er vikarlærer i kulturskoler, her i distriktet. Tom er også dirigent for Hessa og Aspøy skolemusikkorps.

TOP