Konsertprogram 2021

Festkonsert med
Oslo Fat String Quartet

Lørdag 22.mai (Pinseaften)

Parken Kulturhus, foajeen  kl 21.00

Pinseaften blir det mulig å oppleve de unge herrene i Oslo Fat String Quartet! De har tatt musikkscenen i hovedstaden med storm, med sine egne cover av både klassisk og populærmusikk. Med kun kontrabasser på podiet blir dette en helt egen sound og en konsertopplevelse helt utenom det vanlige!!
En lettere festkonsert,
hvor foajéens bar vil holde åpent.

Oslo Fat String Quartet består av:     Danijel Petrovic
Henrik Bondevik
Karol Ciesluk
Patrick Wilder

Musikkgudstjeneste

Søndag 23.mai

Ålesund Kirke kl 11.00

 

Vi bygger videre på tradisjonen fra de siste årene, hvor kantor i Ålesund Kirke Nikolas Fehr i samspill med festivalmusikere bidrar med ekstra fyldig musikk i gudstjenesten denne søndagen.

Søndag 23.mai

Ålesund Kirke kl 11.00

"Das Himmlische leben"
Mahlers 4.symfoni!

Mandag 24.mai

Ålesund Kirke kl 17.00

Medvirkende:
Petr Popelka, dirigent 
Ann-Helen Moen, sopran 
Oskar Sletfjerding, fl, Min-Hua Chiu, ob, Björn Nyman, cl, Ai-Ling Chiu, vln1, Anne-Randi Håheim Nilsen, vln2, Aine Suzuki, vla, Ingvild Sandnes, vlc, Henrik Bondevik, db, Miki Campins, perc, Thomas Aanonlie, perc, Anders Hovind, harmonium, Martin Bredin pf

Program: 

Gustav Mahler arr Erwin Stein
Symfoni nr 4 i G dur

"Nærhet og håp":
Kvintett

DENNE KONSERTEN ER UTSATT TIL: Torsdag 17.juni 
Ålesund Kirke kl 21.00

(Spilles også i Brattvåg Kyrkje onsdag 16.juni kl 21.00)

Medvirkende: 

Björn Nyman, klarinett
Ålesund Strykekvartett

Program:
Franz Schubert  Arpeggione sonate, arr B Newbould       Johannes Brahms Klarinettkvintett

I denne konserten, med klarinettist Björn Nyman i samspill med Ålesund Strykekvartett får man oppleve Franz Schuberts «Arpeggione sonate», i et spesialarrangert for klarinett og strykekvartett, Johannes Brahms klarinettkvintett er ikke bare det fremste kammermusikkverk for klarinettister, men noe av den beste kammermusikken fra den romantiske æra. Programmet blir også spilt i Aasentunet lørdag 17.april.

 

"Jostedalsrypa" av
Henning Sommerro

DENNE KONSERTEN UTSATT TIL:

TORSDAG 26.AUGUST 
Sobra Scene kl 19.00

Medvirkende:
Henning Sommerro

Duoen «Vestavill» med Ingvill Holter, sopran og Marita Kjetland Rabben, klaver

Program:

«Jostedalsrypa», sangsyklus av Henning Sommerro

Om Jostedalsrjupa:

«Dei kom frå Luster og Leikang
Drog over isen og kom til ei tom bygd Historia om jenta vart skapt.»

Me har alltid vore fascinerte over historia om Jostedalsrjupa; den vesle jenta som overlevde Svartedauden og plutseleg var heilt åleine i verda. Det viste seg at Henning delte den same fascinasjonen. Slikt blir det musikk av!

Forteljinga seier at då jenta vart funnen, var ho blitt vill som ein fugl og mista språket. Det einaste ho kunne seia var «Mor. Vetle rjupa».
Liknande forteljingar går att i ei rad segner om Svartedauden landet rundt, men historia om Jostedalsrjupa er nok den mest kjende.

Me elskar dei enorme kontrastane i historia: frå den vesle jenta midt i den levande naturen, til den forferdelege døden, mørkret og einsemda som omgav henne.

Lang tid har gått sidan Svartedauden herja, men katastrofar vil alltid eksistera. Korleis reagerer me menneske når krisa råkar? I desse dagar har temaet blitt uhyggeleg aktuelt.

Heldigvis inneheld ikkje denne konserten berre einsemd og død. Me framfører også nokre av Sommerro sine vakraste viser om livet, håpet og kjærleiken. Grieg og Tveitt stikk innom. Håpar å sjå deg der også!

I tillegg blir det fremført utvalgte verk av Sommerro.

"Nærhet og håp":
Klaver og kvartett

NB: Denne konserten utsatt fra mai til:

Torsdag 2.september
Sobra Scene kl 19.00

 

Medvirkende: 

Sveinung Bjelland, klaver

Ålesund Strykekvartett

W A Mozart Strykekvartett i B-dur, K.458 «Jaktkvartetten»

R Schumann Klaverkvintett i Ess-dur

En av norges fremste kammermusikere og Schumann ekspert, Sveinung Bjelland, vil sammen med Ålesund Strykekvartett fremføre hans klaverkvintett, som av mange er ansett som et av hans fremste komposisjoner, og som revolusjonerte dette kammermusikkformatet da det ble skrevet i 1842.

Mot dette verket vil Ålesund Strykvekartett fremføre et av Mozarts mest sprudlende kvartetter, «Jasktkvartetten» i B- dur, hvis temaer har figurert i en rekke filmer, bl.a. Star Trek: Insurrection.

 

Gjennomførte konserter:
"Nærhet og håp": Sekstett

Torsdag 4.mars
Parken kulturhus kl 19.00

Medvirkende:

Nora Taksdal, bratsj,
Ingvild Nesdal Sandnes, cello Ålesund Strykekvartett

Program:

R Strauss Capriccio for strykesekstett

P Tchaikvsky «Souvenir de Florence»

Første konsert i vår koronaspredte festivalserie «Nærhet og Håp» blir et romantisk og sprudlende festprogram med strykesekstetter av Richard Strauss («Capriccio» fra hans siste opera) og Peter Tchaikovskys «Souvenir de Florence»!
 
Med oss har vi den glitrende solobratsjisten i KORK, Nora Taksdal, og vår dyktige cellist, ålesusndsjenta Ingvild Nesdal Sandnes i samspill med Ålesund Strykekvartett.

 

Musikerne og dirigenten viser gjennomgående et superb kvalitetsnivå og gir musikken en utsøkt dybde og dynamikk. Maestro Engeset har tydelig evnen til å inspirere og styre musikerne der det trengs, men samtidig lar han også orkesteret utfolde seg både som enkeltindivider[...]. Ålesund kammermusikkfestival 2016 har fremvist et variert og fyldig repertoar. Avslutningskonserten gav en resonans av solid internasjonal kvalitet.

Sunnmørsposten logo
SUNNMØRSPOSTEN
2014, terningkast 6

Dette var en musikalsk aften av særdeles høy kvalitet. Det sammensatte kammerorkesteret fikk regelrett vist sine kunster kyndig ledet, men ikke direkte dirigert, av Stig Nilsson. [...] Man kan lett bli så fokusert på takten at man glemmer å skape musikk. Men den gang ei. Her ble lytterne på alle måter ført bort fra denne verden og inn i den klassiske musikkens makeløse univers.

Sunnmørsposten logo
SUNNMØRSPOSTEN
2014, terningkast 6

[...] I førstesatsen lar Schumann i stor grad de dypere instrumentene være i dialog med klaveret, og Samuel Skrede og Linda Bønes leverte her vakre formuleringer sammen med Tor Øyvind Hummelsund. I scherzoen steg temperaturen hvor Hummelsund leverte lekende og elegante passasjer, mens finalen hadde et flott driv med et tett og spennende samspill.

Sunnmørsposten logo
SUNNMØRSPOSTEN
2010, terningkast 5

SEND EN MELDING

Hvis du har spørsmål eller andre henvendelser, kan du bruke kontaktskjemaet under. Vi svarer deg så fort vi kan!
Det er et stort behov for frivillige som kan ta på seg diverse oppgaver under årets festival. Ta kontakt om du er interessert. 

TOP