Øvrige artister


Ingvild Nesdal Sandnes
, cello, opprinnelig fra Ålesund, er cellist ved Den Norske Opera og Ballett i Oslo. Hun har fullførte sin master i utøving på Norges Musikkhøgskole under professor Truls Mørk. I studietiden vant hun stipendiatplass i Oslo Filharmoniske Orkester, der hun siden er brukt mye som vikar. Etter et studieår i Berlin med privatstudier hos cellisten Nicolas Altstaedt gjorde hun prosjekter med Svenske Kammerorkestern; en cd-innspilling og europaturné. Videre har hun studert med den svært anerkjente cellisten og pedagogen Frans Helmersson.

 

Kari Nesdal Sandnes , cello, er født og oppvokst i Ålesund. Etter musikklinjen ved Fagerlia videregående, hvor hun hadde Samuel Skrede som lærer fortsatte hun musikkstudiene i Värmland, Stockholm og Oslo, med Lars-Inge Bjärlestam, Torleif Thedéen og Jakob Koranyi som lærere. Våren 2018 tok hun sin avsluttende mastereksamen ved Edsbergs slott / Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Fra høsten 2018 har hun et årsvikariat som distriksmusiker i kammermusikkgruppen «KammeRana» i Mo i Rana.

 

Miki Campins, født på Mallorca (Spania) i 1979, begynte med musikk med klassisk og moderne gitar, men hoppet fort over til trommesett og klassisk slagverk. Han studerte ved konservatoriet “Conservatori de música i dansa de les Illes Balears” under Paco Videco, men fikk og undervisning fra Armando Lorente, Susana Pacheco og Juan Carlos Murgui. Han deltok og på mange Master-classes og kurs av Rebecca Kite, David Moersch, Philippe Spiesser og mange andre innenfor klassisk slagverk og Trilok Gurtu, Alex Acuña, Salvador Niebla, Keyvan Chemirani samt mange andre på trommesett og etnisk perkusjon. Han tok Bachelor og Master i perkusjon ved «Högskolan för scen och musik» i Gøteborg (Sverige), under Professor Einar Nielsen, Daniel Norberg og Daniel Berg.

Ove Kvangarsnes, fiolin, vokste på Emblem, like utenfor Ålesund. Han startet med fiolin i tidlig alder. Kvangarsnes har gjennom karrieren spilt med en rekke prestisjefylte og profesjonelle orkestre, deriblant Oslo-filharmonien, Den Norske Operas Orkester og Kringkastningsorkesteret. I dag er han konsertmester ved Ålesund symfoniorkester og andrefiolinist ved Ålesund strykekvartett.

 

Oskar Sletfjerding, fløyte, har sin utdannelse fra Muskkonsertvatoriet i Bergen og utøvende diplom fra Utrecht, Nederland. Han har tidligere vikariert bl.a. i Bergen Filmharmoniske orkester (“Harmonien”) men har no sin base i Ålesund som frilanser og fiolinpedagog.

 

Tor Haram, horn, har vært aktiv som utøver i Møre og romsdal fylke og som pedagog en legende i Ålesundsregionen med en rekke tidligere elever i de store norske symfoniorkestre.

 

Bente Dyrhaug , var lenge fagottist i Symfoniettaen i Kristiansund, men etter endt masterutdanning i Bergen med Per Hannevold har hun siden 2010 vært fast tilknyttet Ålesund Kulturskole og Ålesund Symfoniorkester.

 

Henrik Bondevik, kontrabass, er nyutdannet bassist ifra Ålesund. Han har sine studeir fra Zürcher Hochschule der Music, Sveits og Royal Academy of Music, London og vikarierer no mye i Oslo Filharmonien. Henrik er ellers svært aktiv og allsidig som kammermusiker, bl.a. i Fat Strings ensemblet og i tangoorkestre.

 

Oliver Dyb, fiolin, har sin utdannelse fra NTNU i Trondheim med Marianne Thorsen som lærer. Dette året studerer han siste året i sin masterutdanning som gjestestudent i Wien.

 

Miriam Bergset, fiolin, er opprinnelig fra Nordfjordeid og har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og NMH i Oslo. Hun er en ettertraktet frilanser både på Vestlandet og i Oslo hvor hun har sin base.

 

TOP