magnus staveland

Om Magnus Staveland

Den norske tenoren Magnus Staveland er født i Stavanger, og studerte ved Musikkhøgskolen i Oslo og ved Det Kongelige Operaakademi i København.

Ved siden av Den Norske Opera & Ballet har han gjestet scener i store deler av verden, deriblant Italia, Frankeriket, Tyskland, Sverige og Vietnam.

Han er en meget etterspurt konsertsanger og han opptrer regelmessige på konserthus og festivaler i Europa og Asia. Repertoaret hans inkluderer oratorier, messer og sanger av Bach, Vivaldi, Händel, Mozart, Haydn, Schubert, Mendelssohn, Beethoven, Dvorak, Grieg, Britten og Stravinsky.

Våren 2015 hadde han stor suksess og høstet strålende anmeldelser for Vivaldis L’oracolo in Messina på The Barbican i London. I 2016 har han sunget Bragherona i Gasmans L’Opera Seria ved La Monnaie i Brussel, sunget i en iscenesatt versjon av Bachs Johannnespasjonen i Brussel med B’Rock Baroque Orchestra Ghent, og konserter i Stavanger, Beethovens Missa Solemnis med Trondheim Symfoniorkester, Bachs Matteuspasjonen i Bergen og kantater av Monteverdi, Schütz A. Gabrieli og G. Gabrieli.

TOP