Liv Hilde Klokk

Om Liv Hilde Klokk

Som solist har Liv Hilde vunnet priser og spilt med flere av de norske såvel som utenlandske orkestre. Da hun spilte Brahms fiolinkonsert med Trondheim symfoniorkester skrev en av anmelderne: «Det var noe med konsentrasjonen hos Liv Hilde Klokk. Posituren røpet en egen bestemthet allerede før hun begynte å spille, og det manifesterte seg virkelig i selve spillet også. Man ble ikke bare lytter, men levde med i selve framføringen.

I 2006 stiftet Liv Hilde DuoTaus sammen med cellisten Torun Stavseng. Duoen vant Ungdommens musikkmesterskap og turnerte i Skandinavia og Sør-Europa. I 2016 startet de sammen med bratsjist Ida Bryhn TrioTaus, som allerede har spilt på flere norske festivaler og har utstrakt turnévirksomhet. 

I 2007 ble Liv Hilde Klokk medlem i Oslo strykekvartett. Gruppen fikk Spellemannprisen 2013 for beste klassiske album for innspillingen «Schubert Connections». Liv Hilde har både sammen med Oslo strykekvartett og alene gjestet de fleste norske festivaler samt en rekke festivaler i Europa forøvrig og konsertserier som Wigmore Hall, Carnegie Hall og Beaux-Arts Brüssel med bl.a. Lawrence Power, Torleif Thedéen, Lars Anders Tomter, Anne Gastinelle. Liv Hilde har også vært med på å grunnlegge Oslo Quartet Series. 

Liv Hilde har etter hvert høstet mye erfaring som konsertmester og spillende leder i ulike kammerorkestre og symfoniorkestre i hele Skandinavia. Hun spiller på en Thomas Balestrieri fra 1759 generøst lånt ut av Sparebankstiftelsen DnBNOR, Dextra Musica.

TOP