Beate Mordal

Om Beate Mordal

Beate Mordal deltog i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2019 i Oslo og i 2020 venter bl.a hennes debut som Servilia i La Clemenza di Tito av Mozart for Bergen Nasjonale Opera.

Beate er født og oppvokst i Molde. Våren 2015 fullførte hun en treårig solistutdannelse ved Operaakademiet i København. I løpet av studietiden debuterte hun som Papagena i “Die Zauberflöte” av Mozart ved Det Kongelige Teater i København. Samme vår deltok hun ved Operaens Venners sangerkonkurranse i Danmark og vant 3.pris som eneste kvinnelige sanger blant de tre beste.

Sommeren 2015 ble hun invitert til samtidsakademiet ved den prestisjetunge festivalen i Aix-en-Provence hvor hun sang Lena i den moderne a cappella-operaen SVADBA og turnerte med denne operaen i Europa sesongen etter. Hun ble utnevnt til festivalens stipendiat. Hun turnerte med solo-konserter for samme festival i Frankrike og debuterte som Najade i Ariadne auf Naxos av Strauss sommeren 2018 under ledelse av Marc Albrecht og regissør Katie Mitchell. I 17/18 debuterte Beate som Waldfogel med Odense Symfoniorkester, Frasquita i Carmen ved Operaen i Kristiansund og Micaëla i Carmen ved Bergen Nasjonale Opera. I 2019 sang hun Najade i en gjenoppsetning av Ariadne auf Naxos på Theatre des Champs-Elysées i Paris.

Sommeren 2014 debuterte hun som Susanna i “Le nozze di Figaro” på norsk, og i 2016 gjorde hun denne rollen i England med Longborough Festival Opera under ledelse av Rob Houssart og regissør Thomas Guthrie. Året etter, i 2017, ble hun invitert tilbake til England for å synge Pamina i Tryllefløyten av Mozart. Tidligere samme sommer debuterte hun med Pamina med Opera Østfold under musikalsk ledelse av Magnus Loddgård.

Beate Mordal samarbeider jevnlig med dirigenter og regissører som Alexander Vedernikov, Thomas Guthrie, Ted Huffman, Katie Mitchell, Marc Albrecht, Zack Winokur, Dairina MheadRa, Rob Houssart, Anthony Neagus, Magnus Loddgård, Joseph Alford, m.fl.

TOP