Ålesund Strykekvartett

Om kvartetten

Ålesund strykekvartett ble etablert i 1985. Kvartetten spiller på et profesjonelt nivå, og består av faste stillinger. Ålesund strykekvartett avlegger en rekke konserter hvert år, men både kvartetten og dens individuelle musikere tar på på seg spilleoppdrag i regionen. Kvartettens medlemmer underviser også ved Ålesund kulturskole, og er gruppeledere i Ålesund Symfoniorkester.

Du kan lese mer om de individuelle musikerne under.

Ai-ling chiu

FIOLIN

Ai-Ling Chiu, fiolin er fra Taiwan, og utdannelse fra National Taiwan Academy of Arts, mastergrad fra University of Kansas i U.S.A., og en Solist Diplom-utdannelse ved Høgskolan for Musik och Drama, Universitetet i Gøteborg. Hun har vært solist med National Academy of Arts Symphony Orchestra i Taipei, Universitetetsorkesteret i Bergen, Ålesund Symfoniorkester, og med Gøteborgs Symfoniker. Ai-Ling var i 2009 hovedmottaker i Sparebanken Møres Gnist stipend. Ai-Ling spiller på en fiolin laget av Carlo Giuseppe Testore, 1710. Instrumentet anskaffet med støtte fra Stiftelsen Kjell Holm og Sparebanken Møre.

BIlde av Ove Kvangardsnes

Ove Kvangarsnes

FIOLIN

Ove Kvangarsnes vokste på Emblem, like utenfor Ålesund. Han startet med fiolin i tidlig alder. Kvangarsnes har gjennom karrieren spilt med en rekke prestisjefylte og profesjonelle orkestre, der i blant Oslo-filharmonien, Den Norske Operas Orkester og Kringkastningsorkesteret. I dag er han konsertmester ved Ålesund symfoniorkester og andrefiolinist ved Ålesund strykekvartett. Kvangarsnes hadde også hatt en sentral rolle under oppstarten av ungdomskoret Respons i 1973, og strykeorkesteret Indre Strøk 1994. Begge er fortsatt aktive i dag.

LINDA BØNES

BRATSJ

Linda Bønes er født i Bergen og oppvokst i Bergen. Hun er utdannet bratsjist ved Grieg-akademiet. Som musiker har hun tidligere spilt i Begen Filharmoniske orkester. Hun var også med på å etablere Cumuluskvartetten og Bergen Unge Kammerorkester. I dag spiller hun som bratsjist i Ålesund symfoniorkester og bratsjist i Ålesund strykekvarett. Bønes underviser også elever på instrumentet sitt ved Ålesund kulturskole.

SAMEL SKREDE

CELLO

Samuel Skrede, cello, har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Guildhall School of Music and Drama i London og vært Ålesund strykekvartets cellist siden 2003. Utover sitt virke som utøvende cellist, solist, kammermusiker og pedagog, administrerte han Ålesund Symfoniorkester 2005-2009. Han har ogs tilrettelagt konsertseriene på Kunstmuseet KUBE fra 2009, og fra 2010 vært produsent for Ålesund Kammermusikkfestival og Ålesund Kammersolisters produksjoner. Han har siden 2007 vært dirigent og leder for Indre Strøk strykeorkester.

TOP